Home > Besplatni servisi > Posao > Strana:

[ Stampaj stranicu ]Najposecenije kategorije: 

Besplatni servisi

- Posao -

Strana


RentACoder je jedan od najpopularnijih sajtova koji se bave povezivanjem ljudi koji nude neki honorarni posao ili traze tehnicku pomoc i IT strucnjaka. Poslovi su podeljeni u puno kategorija i podkategorija: Database, Graphics/Art/Music, Language Specific (ASP, C#, C++/C, Cold Fusion, Delphi, Java, Perl, PHP, XML/XSL, Visual Basic, Visual Basic .Net, Other), MultiMedia, Network (Network Design, Network Implementation), Platforms (Windows, Internet Browser, UNIX, ...), Security, Testing/Quality Assurance, Web (Page Design, Flash, Web Services), Training i drugi. Procedura je uglavnom standardna, ali je placanje uradjeno na bolji (sigurniji) nacin: poslodavac da opis projekta i najvecu cenu koju je spreman da plati, ceka ponude, a zatim bira najpovoljniju (ne samo po ceni, vec i po rejtingu strucnjaka koji je dao ponudu). Odmah zatim, poslodavac uplacuje potreban novac na poseban racun koji je vlasnistvo sajta RentACoder.com. Kada se posao zavrsi, ako je poslodavac zadovoljan on dobija gotov projekat a izvodjac dobija novac (od toga placa 15% provizije). Takodje, kada je posao jednom zavrsen, poslodavac ocenjuje (od 1 do 10) izvodjaca, a izvodjac ocenjuje poslodavca. Ove ocene ubuduce sluze kao rejting i igraju vaznu ulogu pri aukcijama za poslove.

Detaljniji opis


ScriptLance je sajt na kome freelancer-i koji se bave web programiranjem mogu pronaci honorarni posao. Uglavnom se radi o poslovima izrade sajtova, izrade CGI programa, odrzavanja sajtova, instalacije skripti i sl. Uclanjenje je besplatno, a dobijate i $1 na poklon pri uclanjenju. Nacin rada je isti kao i na vecini slicnih sajtova - poslodavci postavljaju opis projekta (posla), a programeri daju svoje ponude. Poslodavac zatim bira najbolju ponudu, posao se odradi i na kraju plati. Placanje moze da ide preko Vaseg ScriptLance account-a, a mozete izabrati i direktno placanje od strane klijenta. Ako naplatu vrsite preko ScriptLance account-a novac mozete podici u bilo kom trenutku ako na racunu imate bar $30. Za svoje usluge ScriptLance naplacuje proviziju 7% (minimalno $9). Za komunikaciju mozete koristiti forum sajta, a postoji i sistem za privatne poruke. Mozete se prijaviti na e-mail listu da bi ste dobijali obavestenje uvek kada se pojavi neki novi projekat (posao) koji odgovara Vasem profilu.

Detaljniji opis


JobNext nudi svojim clanovima besplatno postavljanje profila (CV), pretrazivanje ponuda za posao preko kljucnih reci, nedeljno e-mail obavestenje o svim novim ponudama za posao koje se poklapaju sa Vasim profilom, i druge uglavnom standardne opcije. Pored ovih uobicajenih mogucnosti, mozete pratiti broj pristupa Vasem profilu od strane poslodavaca, odobravati ili neodobravati pojedinim poslodavcima da pogledaju Vas profil, praviti liste prioriteta, ... Samim uclanjenjem uzimate ucesce u nagradnom izvlacenju za $5000, a sajt nudi i druge mogucnosti da ostvarite zaradu.

Detaljniji opis


FreeLancersNetwork je odlican sajt za one koji traze honorarne poslove (freelancer-i), ali i za one koji zele stalno zaposlenje. Sajt je prevashodno namenjen freelancer-ima, i to onima cije su oblasti strucnosti internet i multimedija, a veoma je koristan za one sa malo iskustva u kreiranju portfolia i profila (CV-a) jer poseduje odlicno uradjene korak-po-korak wizard-e.

Detaljniji opis


Seek je sajt sa oko 40,000 ponuda za posao, razlicit od slicnih sajtova zbog svoje organizacije po celinama: SEEK (za vecinu korisnika, sa najvecim brojem ponuda za poslove svih nivoa osim za poslove rukovodilaca i one koji zahtevaju visoko obrazovanje), SEEK Executive (za one koji poseduju radno iskustvo, sposobnost i strucnost za rukovodece poslove; godisnja plata uglavnom preko $80,000), SEEK Campus (za studente i one koji su upravo diplomirali, tj. nemaju radnog iskustva) i SEEK IT (poslovi za IT strucnjake). Dobicete pomoc u kreiranju svog profila, a ponude za posao mozete pretrazivati po lokaciji, vrsti posla, industriji. "Job Mail" Vas obavestava o svakoj novoj ponudi za posao koji odgovara Vasem profilu i interesovanju.

Detaljniji opis


Strana

 

Copyright © 2001, BestOf.co.yu. Sva prava zadrzana.